fbpx

Onderlinge wedstrijden

Manege Schouten Hippique organiseert het hele jaar door onderlinge springwedstrijden, die altijd onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur plaatsvinden. De springwedstrijden zijn bedoeld voor ruiters met enige springervaring. Lijkt springen je leuk? Vraag aan je instructeur of je mee kunt doen.

Nieuwjaarsspringen & nieuwjaarsreceptie
Het nieuwe jaar wordt altijd ingeluid met het nieuwjaarsspringen en een nieuwjaarsreceptie, waarbij we onder het genot van een drankje en lekkernijen het nieuwe jaar openen.

Schouten Hippique springkampioenschappen
Sinds 2001 worden er jaarlijks RSVA-springkampioenschappen gehouden. Alle springwedstrijden (met uitzondering van het nieuwjaarsspringen en het kerstspringen) vormen samen een competitie die uitmondt in de RSVA-springkampioenschappen. Bij dit kampioenschap kunnen er iedere wedstrijd punten worden verdiend. Na afloop van de laatste wedstrijd wordt bepaald wie springkampioen ‘manegepaard’ en wie springkampioen ‘eigen paard’ is geworden. Met ingang van 2013 vallen de onderlinge springwedstrijden niet langer onder verantwoordelijkheid van de RSVA, maar worden zij georganiseerd door manege Schouten Hippique.

Kerstspringen & kerstbuffet
Op kerstavond is er een springwedstrijd die in het teken staat van Kerst: het kerstspringen. De ruiters mogen zichzelf en de paarden versieren in kerststemming. Ook bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan het kerstbuffet. Je kunt kiezen voor het springen én het buffet, of voor één van beide.

Aandachtspunten

  • Parcours: Bij de springwedstrijden wordt er van je verwacht dat je assisteert bij het opbouwen én bij het afbreken van het parcours. Niet alleen maken veel handen licht werk, maar je leert tijdens het opbouwen ook het parcours kennen.
  • Dagorganisatie: Om de organisatie van de dag goed te laten verlopen, is het belangrijk dat iedereen meehelpt. Er wordt altijd een taakverdeling gemaakt: ringmeesters, cateraars, mestscheppers en, als de wedstrijd buiten wordt gehouden, ook een ‘bewaker’ bij het losrijden.
  • Wedstrijdkleding: De deelnemers dragen een witte rijbroek, rijlaarzen en rijjas of verenigingssweater/-poloshirt. Bij warm weer is het ook toegestaan om in zomerse wedstrijdkleding te rijden. Bij het kerstspringen mogen de deelnemers versierd in kerststemming komen.
  • Afzeggen: Graag zo snel mogelijk afzeggen, maar minstens 24 uur voor aanvang van de wedstrijd, anders wordt het startgeld doorberekend.

Startgeld: Je wordt verzocht om voor/na het opbouwen het startgeld à 17.50 EURO (2020) in gepast geld te voldoen. 

Black and White Premium WordPress Theme