fbpx

Paarden

Op de manege staan momenteel 18 manegepaarden en circa vijfendertig pensionpaarden. Op dit deel van de website kun je kennismaken met de manegepaarden.

Hieronder hebben we voor jullie wat extra informatie van onze paarden opgeschreven, veel plezier….

Barok Geboren: 13-07-2006 Ras: KWPN Barok, is een bruine KWPN ruin met fijne witte stipjes en is een meewerkend, all-round paard met een prettig karakter. Op stal vindt hij het zadelen soms wat spannend en is het wat lastig zijn voorhoeven te krabben. Deze lieve ruin vervult altijd optimistisch zijn les taken, ook houdt hij van springen en buitenrijden. Natuurlijk kan hij ook proefjes lopen.

Calippo Geboren: 01-01-2014

Dante Geboren: 03-06-2005 Ras: KWPN Deze ijverige, grote koffievos ruin uit Huizen, heeft veel te bieden.  Het is een ‘rune bolster, blanke pit’ type. Deze KWPN-er met een vleugje Gelders bloed, kan op stal wat ongedurig zijn, maar heeft eenmaal gepoetst en opgezadeld, geen enkel probleem met het hoofdstel. Elk uur staat hij, ondanks zijn hoge leeftijd, te popelen om aan het werk te gaan. Hij is braaf, maar kan zich soms wat sterk maken. Maar galopperen en buiten rijden (bosritten), doet hij nog altijd graag. 

Dreamlight Geboren: 10-06-2008 Ras: KWPN Toen Dreamlight, de bruine merrie, bij ons kwam was ze nog maar net zadelmak en heeft Nikki van Schouten Hippique haar verder beleerd. Dit sensibele paard werkt graag voor je. Springen vind ze leuk en op buitenrit is ze koelbloedig.

Envy Geboren: 09-03-2011 Ras: Irisch Cob Toen Envy bij ons kwam, wist ze niet veel, maar was ze vooral gewend aan buitenrijden. Inmiddels doet ze het ook goed in de bak. Deze mooie, kleine, bruine merrie moet op de poetsplaats klaargemaakt worden voor de les. Bij Envy werkt een consequente, rustige benadering het best. Ze fleurt op van goed getimede beloningen.

Fly Geboren: 05-03-2009 Ras: Irisch Cob De vrij kleine Irish Cob schimmelmerrie Fly is een bijzonder exemplaar. Op stal kan ze wat angstig en moeilijk benaderbaar lijken, maar met vriendelijkheid en vertrouwen kom je een heel eind. Ze moet op de poetsplaats klaargemaakt worden voor haar les. Ze werkt graag voor je en heeft een vriendelijke inborst. Het schuw lijkende merrietje heeft echter veel lef wanneer het op buitenrijden aankomt, durft ze bij enge dingen zelfs alleen voorop. Fly heeft haar fans vooral onder de gevorderde ruiters.

Gin Geboren: 01-01-2014

Lance Geboren: 26-03-2002 Ras: KWPN (stamboek zangersheide) Deze uit Libero H genen afkomstige Zangersheide ruin, is een prima all-round paard met een braaf, speels karakter. Op stal geniet hij van een poetsbeurten laat zich gemakkelijk klaarmaken voor de les. Hij wil tijdens de les wel beziggehouden worden, want hij kan anders wel wat ondeugend zijn. Buiten soms wat pittig en zijn favoriete onderdeel is, hoe kan het ook anders, springen. Van een parcoursje wordt hij, in positieve zin, opgewonden.

Partner “in Crime Geboren: 15-05-2007 Ras: KWPN De donkere, grote, ruin Partner liep voorheen in een vierspan mee. Hij heeft dus nog niet zo veel ervaring onder het zadel. Hij is leergierig en van goede wil en met wat begeleiding laat de ruiter een mooie draf zien. Ook op stal is dit een brave, die zich gemakkelijk laat aanraken en poetsen. Het hoevenkrabben kost wellicht wat moeite, vraag hulp als je deze “dinovoeten” niet zelf kunt optillen 😉 

Prinses Geboren: 22-04-2010 Ras: KWPN Prinses is sinds eind 2018 bij ons. Ze is een goed geschoolde bruine KWPN merrie, met een vriendelijk karakter. Een prima dressuurpaard. Op stal is Prinses erg braaf. Ze is fijn te rijden, ook op buitenrit en ze past goed in de kudde. 

Robert Geboren: 19-05-2008 Ras: Irisch Cob Tinker Deze vrolijke, bonte Irish Cob is een enthousiaste, hardwerkende jongen. Hij is braaf op stal en in de les en gaat graag naar buiten. Omdat Robert een deel van zijn leven als therapiepaard heeft doorgebracht, waar hij alleen hoefde te stappen, is hij niet echt geoefend in dressuur. Maar het is wel een ontzettend braaf paard voor een fijn lesuur. Overbodig om te zeggen dat hij de favoriet is van vele ruiters.

Treeco Geboren: 13-05-2010 Ras: Irisch Cob De uit Ierland afkomstige schimmelruin met karakter, werkt graag voor je en kan ook springen. Op buitenrit doet hij het ook prima. Op stal is hij braaf en wordt graag uitgebreid, maar met zachte hand, gepoetst.

Variabelle Geboren: 01-04-2002 Ras: KWPN Variabelle, van de Belle-lijn, is één van de braafste paarden van Schouten Hippique. Ze heeft geduld met iedereen en een prettig, meewerkend karakter. Op stal en in de lessen is deze bruine merrie met haar bijzondere bles, heel vriendelijk en buiten is Variabelle niet voor niets één van de voorpaarden.

Venity Geboren: 22-07-2002 Ras: KWPN Venity is een lieve KWPN merrie, met stralende, soms bijna gouden ogen, een prima all round paard. Soms wat gevoelig. Haar met vertrouwen en vriendelijkheid behandelen zowel op stal als in de les, helpt haar om zich te ontspannen. Ook is zij een fijn buitenpaard, maar ze gaat niet graag voorop. 

Victor Geboren: 14-04-2002 Ras: KWPN Victor is een KWPN vosruin van flink formaat. Hij heeft een speels karakter en een zeer sociale inborst. Hij is nergens bang voor en gaat buiten graag voorop. Goedgehumeurd op stal en soms wat ondeugend in de les, maar altijd grappig. Natuurlijk heeft Victor veel fans onder zowel jonge als oudere ruiters.

Whiz Geboren: 01-05-2012 Ras: Irish Cob (Tinker) Whiz is een zwarte Tinkermerrie uit Ierland. Ze wordt op de poetsplaats klaargemaakt voor haar les. Ze is braaf en werkt graag voor je, maar kan wel eens pittig zijn. Meestal omdat ze haar best doet te begrijpen wat je van haar vraagt. Rustig, stap voor stap, met haar aan de gang en haar (bijvoorbeeld met een aai of een kroel) belonen, werkt prima. Ook buiten is ze een braaf, werkwillig paard. 

Zensibel Geboren: 25-04-2004 Ras: KWPN Deze respectabele, grote, donkere ruin uit de “Belle-lijn”, met zijn vriendelijke karakter, heeft vroeger als sportpaard hogere dressuur gelopen. Hij deelt zijn levenservaring graag met ruiters van allerlei niveau. Hij is braaf op stal, al wil hij soms zijn hoofd omhoog doen bij het om doen van het hoofdstel. Buiten is hij pittig, maar zeker braaf.

Heb je nu zelf ook een leuke anekdote over 1 van onze paarden, laat het ons dan snel weten want als de anekdote echt hilarisch is dan gaan wij hem zeker plaatsen op deze pagina.

Black and White Premium WordPress Theme