fbpx

Lesaanbod & lesovereenkomst

De eerste lessen

De eerste lessen (Het is altijd even spannend) Wat mag je verwachten?

Alle lessen dienen vooruit betaald te worden, wij werken met een ideaal betaallink om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Betalen via cash of PIN, overmaken kan natuurlijk ook via de RABO-bank onze gegevens zijn: Schouten Hippique B.V.  ons rekeningnummer is IBAN NL 97 RABO 032.10.55.020  Vermeld bij het overmaken altijd je naam en voor welke les het is. Na ontvangst van het bedrag wordt er een afspraak ingepland voor de les.

Het beginnerspakket
Dit pakket houdt in, dat je minimaal één privéles tot maximaal vijf privélessen krijgt, na deze proefles(en) wordt je in de groepslessen geplaatst.
Kan je bijvoorbeeld al na 1 of 2 proeflessen de groepsles in, dan worden de resterende lessen in de groepsles gereden. Ben je nog niet zo ver, geen probleem want dan gaan we gewoon door met privélessen tot een maximum van 5 Na deze 6 lessen is het altijd mogelijk een een nieuwe leskaart aan te schaffen.
Kosten beginnerspakket: Jeugd :  zie tarieven pagina 
Het beginnerspakket is 6 weken geldig. De lessen dienen dus binnen deze periode gereden te worden anders komen ze te vervallen. Ook een besproken les dien je minimaal een dag van te voren (24 uur) af te zeggen, anders wordt de les als gereden afgeschreven van je kaart.

De eerste (privé)les
Tijdens de eerste privéles zal de instructrice je paard aan de longe (een lange lijn) nemen. Jij kunt je dan concentreren op je zit in het zadel en de hulpen die je het paard geeft. In het begin zal het moeilijk zijn om de juiste hulpen aan het paard te geven, maar hoe vaker je dat doet, hoe beter je het paard leert begrijpen.
Heb je al rijervaring dan wordt deze les gebruikt om samen te bepalen hoe ver je bent, beginner, half gevorderd of gevorderd.

Belangrijk!
Bij onze manege maakt het leren poetsen, opzadelen en omgaan met het paard ook deel uit van de beginners les. Zonder deze instructie kan er geen beginnerspakket afgenomen worden.


De eerste vaste lessen
Zodra je eraan toe bent, word je vast in een les geplaatst bij beginnende ruiters. Deze vaste lessen duren een uur en zijn met meerdere paarden. Voor de les kun je op een lijst zien op welk paard je rijdt en dan kun je het alvast gaan klaarmaken voor de les. wij gaan er in principe van uit dat je dit zelf kunt of dat je door je ouders geholpen wordt. Uiteraard is er ook altijd iemand van het personeel aanwezig die je kan helpen met het borstelen en optuigen van het paard. Het personeel is te herkennen aan de zwarte kleding met oranje logo.

Aanmelden
Aanmelden moet gebeuren bij de manege. Je kunt hiervoor het beste bellen met 036-538 61 72 of 06 83 86 56 00. Je kunt uiteraard ook langskomen om je op te geven. Zodra je aan de beurt bent, word je teruggebeld.

Buitenritten
In het zomerseizoen worden buitenritten georganiseerd, die altijd onder deskundige leiding zijn. Vanaf de manege ben je vrijwel direct in het bos. Daarin zijn verschillende ruiterroutes aangelegd, zodat iedere ruiter zich daar uren kan vermaken. In het bos gedragen alle manegepaarden zich heel braaf en kunnen ze het goed met elkaar vinden. Bij mooi weer kan het gebeuren dat een les wordt omgezet in een buitenrit (in onderling overleg). De manege organiseert echter ook regelmatig lange buitenritten op zondag die door heel Almere gaan.

Twee uur, samengevoegde lessen
Als er veel afzeggingen zijn in de vakantieperiode, kunnen er lessen worden samengevoegd en worden soms buitenritten van twee uur gereden. Deze buitenritten zijn er voor verschillende rijniveaus, voor beginners en voor gevorderden. Wie een keer mee zou willen, kan informeren bij zijn instructeur.

Extra lange buitenritten
Regelmatig worden op zondagochtend (maar ook op feestdagen) lange buitenritten georganiseerd. De ritten gaan door het Waterlandsbos, via het Buitenhout of het Kathedralenbos even met je instructeur of je er aan toe bent en welke buitenrit het meest geschikt is voor jou.

Volle Maantocht
Een bijzondere rit is de ‘Volle Maantocht’. Dit is een buitenrit bij volle maan welke regelmatig op de maandagavond wordt gehouden. De paarden zien in het donker beter dan wij en je vertrouwt daarom volledig op je paard. Dat maakt het extra spannend. De Volle Maantocht is bedoeld voor zeer ervaren ruiters

Kerstrit
Zelfs in de winter wordt een speciale buitenrit georganiseerd. Sinds 2003 wordt er op Tweede Kerstdag een lange buitenrit gereden. Uiteraard kan deze buitenrit alleen doorgang vinden indien de weersomstandigheden dit toelaten. Hoewel de paarden dan al een paar maanden niet buiten in het bos zijn geweest, gedragen ze zich voorbeeldig. Gedisciplineerd rijden is het geheim en dit wordt dan ook van alle ruiters verwacht! Alleen geschikt voor zeer ervaren ruiters!!

 

Cursusweken

Cursusweken voor jong en oud, beginners en gevorderden
De cursusweken worden georganiseerd voor leden van Ruitersportvereniging Almere. Alle ruiters en amazones kunnen zich daarvoor inschrijven: jeugd en volwassenen, beginners en gevorderden. Het programma van de cursusweek is aangepast aan het niveau van de ruiters.

Verloop
De cursusweken worden gehouden in de zomervakantie en vinden plaats op de manege. Een cursusweek duurt van maandag tot en met vrijdag, iedere dag van 9.00 tot 12.00 uur. Maandagochtend worden de paarden verdeeld. In principe rijd je de hele week op hetzelfde paard. Elke dag van de cursusweek wordt begonnen met theorie over het paard, de omgang met het paard en het paardrijden. Dit gebeurt uiteraard onder het genot van een kopje koffie, warme chocolademelk of frisdrank. Na de theorie worden de paarden gepoetst en gezadeld. Tijdens het rijden is er instructie in dressuur, springen, en als afsluiting van de week maken we vrijdag een lange buitenrit!

Meerwaarde
Je rijdt in de cursusweek vijf dagen lang op hetzelfde paard, waardoor je dat paard goed leert kennen. Bovendien kun je het geleerde direct in de praktijk brengen. Aan het einde van de intensieve, dagelijkse les is er een nabespreking, zodat je weet wat je kunt verbeteren.

Doelgroep
De cursusweken worden voor leden van Ruitersportvereniging Almere georganiseerd. Alle ruiters en amazones kunnen zich hiervoor inschrijven: jeugd en volwassenen, beginners en gevorderden. Het programma van de cursusweek is aangepast aan het niveau van de ruiters. Niet-leden kunnen zich alleen telefonisch of op de manege inschrijven (niet via het inschrijfformulier) en alleen als de ruiter een keer in de les heeft meegereden, zodat je instructeur weet of hij een cursusweek aan kan.

Meer informatie
Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, stel ze dan gerust aan je instructeur. Een ieder die op onze manege paardrijdt of in het bezit is van een eigen paard dient een lesovereenkomst te tekenen!

Heb je al een geldig ruiterpaspoort?

Lesovereenkomst tekenen!
In verband met de verzekering moet iedereen niet alleen in het bezit zijn van een geldig ruiterpaspoort, maar ook een lesovereenkomst tekenen! De lesovereenkomst kun je tekenen bij je instructeur. Heb je een geldig ruiterpaspoort (dat wil zeggen, je moet de jaarzegel hebben en dit door ons hebben laten stempelen), neem dit dan mee, want wij moeten dit inzien en het ruiterpaspoortnummer noteren! Let op: ben je jonger dan 18 jaar, dan moet het door één van je ouders/voogd/verzorgers getekend zijn. Zorg dus dat zij een keer mee komen naar de manege om de lesovereenkomst te tekenen!

Heb je (nog) geen geldig ruiterpaspoort? Ruiterpaspoort aanvragen en lesovereenkomst tekenen!
Als je (nog) geen geldig ruiterpaspoort hebt, dan moet je tevens een pasfoto, met achterop je voor- en achternaam en geboortedatum, meenemen bij het ondertekenen van de lesovereenkomst. Wij kunnen dan alsnog een ruiterpaspoort aanvragen. Het is verplicht in het bezit te zijn van het ruiterpaspoort, omdat daar een aanvullende WA- en letselschadeverzekering is gekoppeld. Het is slechts een aanvullendeverzekering, dus u moet ook in het bezit zijn van een eigen verzekering. Per jaar kost het paspoort circa 14,50 Euro (2010). Let op: ben je jonger dan 18 jaar, dan moet het door één van je ouders/voogd/verzorgers getekend zijn. Zorg dus dat zij een keer mee komen naar de manege om de lesovereenkomst te tekenen! 

Black and White Premium WordPress Theme