fbpx

Manege & pensionstal

Schouten Hippique B.V. verzorgt alle lessen op de manege. Zowel voor menage- als voor pensionklanten.

Let op! Het is alleen mogelijk vast in een les geplaatst te worden indien u lid bent van onze Ruitersportvereniging
.

De manege is gelegen aan de rand van Almere Haven, tegen de Gooimeerdijk aan. Wij beschikken o.a. over een binnenbak, een buitenbak en een springbak.
Er staan ongeveer achttien brave, betrouwbare manegepaarden die worden ingezet tijdens de lessen en de evenementen. ook zijn ook ca. vijfendertig pensionpaarden, die gestald staan in aparte boxen.

Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. Voor meer informatie over onze manege / pensionstal kunt u gebruik maken van het menu boven aan de pagina.

Als u zich wilt aanmelden om bij ons paard te rijden, dan kunt u dit het doen door te bellen met 036 53 86 172 of 06 83 86 56 00, uiteraard kunt u ook langs komen voor een eerste indruk en informatie. Openingstijden zijn: 09:00 – 17:00 uur (u kunt zich melden bij een van onze personeelsleden, zij zijn te herkennen aan de zwarte kleding met ons oranje logo.

Mogelijkheden:

Manege & pensionstal Schouten Hippique B.V. biedt onder meer:

 • lessen door gediplomeerde instructeurs:
  Lessen voor de jeugd en voor volwassenen, voor beginners en voor gevorderden. De lessen worden altijd gegeven door gediplomeerde instructeurs. Een beginnende ruiter krijgt twee à drie proeflessen alvorens hij in de groepsles wordt geplaatst.
 • dressuurlessen, springlessen en buitenritten:
  Een ruiter kan op diverse niveaus lessen in dressuur en springen volgen. Van april tot en met september zijn er bosritten, altijd onder deskundige leiding.
 • verzorgingslessen:
  Regelmatig zijn er speciale verzorgingslessen, waarin je leert omgaan met het paard, maar ook het poetsen en het op- en aftuigen leert.
 • Ponykamp / cursusweken etc:
  Iedere zomervakantie verzorgt de manege verschillende ponykampen / cursusweken voor jong en oud, beginners en gevorderden. Een leerzame week met theorie en praktijk in dressuur en springen, met als afsluiting een lange buitenrit!
 • wedstrijden:
  In samenwerking met onze Ruitersportvereniging organiseert de manege regelmatig onderlinge springwedstrijden, KNHS-dressuurwedstrijden, FNRS- wedstijden en veel meer.
 • manegepaard leasen? 
  Het is mogelijk om voor langere tijd een manegepaard te huren, waardoor je het paard goed leert kennen en duidelijk merkt dat je vorderingen maakt.

Het FNRS-ruiterpaspoort:
Iedere ruiter die op een FNRS-manege rijd dient in het bezit te zijn van het FNRS-ruiterpaspoort. In dit paspoort worden o.a. vorderingen opgetekend. Tevens is hieraan is een aanvullende WA- en letselschadeverzekering gekoppeld.

Black and White Premium WordPress Theme