fbpx

**** FNRS manege

Schouten Hippique B.V. is een FNRS-manege met vier sterren en een veiligheidscertificaat.

Wat is een FNRS-manege?
Een FNRS-manege betekent dat de manege erkend is door de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).
De FNRS is de enige brancheorganisatie die de belangen van erkende maneges behartigt en is opgericht om de kwaliteit van de maneges te waarborgen.
De door de FNRS erkende maneges moeten aan specifieke eisen voldoen voor; de accommodatie, stalling (boxen en stands), paardenmateriaal, harnachement, verzorging van de paarden en uiteraard moeten de instructeurs ook aan bepaalde eisen voldoen.
Jaarlijks worden alle verbonden maneges door de FNRS gecontroleerd. Een FNRS-manege kan dus sterren verdienen maar ook kwijt raken.
Schouten Hippique B.V/ heeft nu vier van de vijf beschikbare sterren.
Wie goed wil leren paardrijden, doet er dan ook verstandig aan les te nemen bij een FNRS gecertificeerde manege.


Een FNRS-manege
Deze is herkenbaar aan het blauwe bord met een ruiter erop dat bij de ingang hangt.

 

Veiligheidscertificaat
Het veiligheidscertificaat houdt in dat de manege moet voldoen aan bepaalde veiligheidseisen die worden gesteld aan de ruiter en het paard.
Tegenwoordig kunnen maneges alleen een FNRS-manege worden indien zij in het bezit zijn van dit certificaat.
Wil je meer informatie over dit veiligheidscertificaat klik dan op het logo links.

 

FNRS-Ruiterpaspoort
Het FNRS-ruiterpaspoort is het officiële document dat elke ruiter in zijn of haar bezit dient te hebben. Met dit ruiterpaspoort kan de ruiter ook meedoen aan het FNRS-diplomarijden. Het FNRS-diplomarijden bestaat uit een serie wedstrijden met officiële FNRS-proeven waarbij diploma’s voor het ruiterpaspoort zijn te behalen. Deze wedstrijden worden maandelijks georganiseerd. Wil je meer informatie over het ruiterpaspoort klik dan op het logo hierboven. Elk jaar krijg je een factuur van de FNRS om je ruiterpaspoort te verlengen (a € 25,00). Na betaling van je factuur heb je recht op een jaarzegel. Deze zegel is het bewijs dat je hebt betaald en daarom is het belangrijk dat deze jaarzegels in het paspoort geplakt worden. Zonder deze jaarzegels is het paspoort niet geldig. Zodra je bericht hebt gekregen van de FNRS dat de betaling akkoord is kun je je melden op de manege voor dit jaarzegel.


Ruiterpaspoorthouders opgelet: wijzigingen of opzegging ZELF doorgeven aan de FNRS!
Je dient wijzigingen zelf door te geven aan de FNRS in verband met de geldigheid van de ongevallenverzekering die aan je Ruiterpaspoort is gekoppeld.
Niet alleen adreswijzigingen dien je zelf door te geven, maar ook als je bijvoorbeeld op een andere manege gaat rijden.
Ruiterpaspoorthouders kunnen de wijzigingen op diverse manieren aan de FNRS doorgeven:

  • Via de FNRS link ruiterpaspoort 

  • Per e-mail naar info@fnrs.nl o.v.v. het ruiterpaspoortnummer en NAW-gegevens

  • Per post naar FNRS o.v.v. het ruiterpaspoortnummer en NAW-gegevens Adres: FNRS, De Beek 125, Postbus 3040, 3850 CA  Ermelo

 

Jaarzegel met bedrijfsstempel
Je dient, wanneer je je FNRS-ruiterpaspoort verlengt, de jaarzegel af te laten stempelen bij het personeel, anders is je ruiterpaspoort niet geldig. Indien je ruiterpaspoort niet geldig is, houdt dit in dat je niet kunt meedoen met het FNRS-diplomarijden en je niet verzekerd bent!
Ben je de zegel kwijt, dan kun je deze opnieuw aanvragen bij de FNRS. Dit is mogelijk via de website: www.fnrs.nl. De kosten hiervoor bedragen circa € 2,50  Vergeet de zegel niet in te plakken en te laten afstempelen! Ook op de wedstrijddagen van het FNRS-diplomarijden kunt u uw FNRS-ruiterpaspoort laten afstempelen!

Wil je meer informatie over de FNRS zelf klik dan op het logo

 

 

Black and White Premium WordPress Theme